Schaatslessen in Hoorn voor kinderen

BEGELEIDERS (OUDERS)
OPSTAPPEN EN BAANVAK / BAANINDELING
SCHAATSHELMEN
JE SCHAATSEN / HANDSCHOENEN (KLEDING)
VAKANTIES
PARKEREN
NATUURIJS

Informatie Seizoen  21/22

Toegang ijsbaan “Westfries”

Voordat je naar de ijsbaan gaat, lees je eerst het corona protocol. Ik het kort: Als je gezondheidsklachten hebt: Ga niet naar de ijsbaan. Ben je klachtenvrij, kom dan lekker schaatsen!

Schaatspas / abonnement

Voor toegang tot het ijs heb je een schaatspas nodig. De lidmaatschapspasjes van vorig jaar zijn weer geldig. Kom je voor het eerst? Dan ontvang je van de coördinator of trainer bij de eerste of tweede les jouw pasje. Tot die tijd kun je gebruik maken van de gemailde versie op jouw smartphone. Je mag ‘m natuurlijk ook printen

Trainers

De trainers zijn te herkennen aan de blauwe trainingsjacks met het logo van IJsclub Hoorn. Zij zullen tot volwassen minimaal 1,5 meter afstand houden en tijdens de lessen tot de kinderen ook zo veel mogelijk afstand bewaren.

Trainingstijden:
Vrijdag 17:45 – 18:45

Groep 1: Tijmen en Sanne / (Sigrid)
Groep 2-3: Marian en Arianne
Groep 4: Rene en Marc
Inval: Stefan / Wouter

Vrijdag 19:00 – 20:00  (verlengd jeugdschaatsen)

Deze training verzorgt Thijmen. Er is vacature voor assistentie!

Zaterdag:  07:55 – 08:55

Groep 1-2: Niels
Groep 3: Yoandi

Zaterdag:  08:55 – 09:55

Groep 2: Cor
Groep 3: Anke

Begeleiders (ouders)

De kinderen zullen op het ijsbaanterrein worden begeleid door toegewezen begeleiders (ouders) van IJsclub Hoorn. Zij zijn herkenbaar aan een blauw hesje met het IJsclub Hoorn logo. Zij helpen de kinderen met schaatsen aan- en uittrekken en activiteiten buiten het ijs. Communicatie via whatsapp

Ouders / toeschouwers

In verband met de Coranamaatregelen mogen er, tot nader beschouwing, helaas geen toeschouwers op het ijsbaanterrein. Dus geen ouders, opa’s en oma’s, of ander publiek. Het ijsbaanterrein is alleen toegankelijk voor schaatsers en/of hun trainers en door de ijsclub aangewezen begeleiders. Ouders / niet-schaatsers mogen de schaatsers wel afleveren bij de ijsbaanpoort (op basis van het kiss-and-ride principe) maar hebben geen toegang op de ijsbaan. Deze maatregelen volgen de regels van de overheid.

Opstapplaatsen en baanindeling

We hebben verschillende lesuren met elk hun eigen opstapplekken. Hier volgen de gegevens voor de lesperiode van okt tot en met medio maart

Opstappen / afstappen:

Vrijdag 17:45 – 18:45 vanaf het middenterrein (eigen sector / gedeelte)
Vrijdag 19:00 – 20:00 vanaf de buitenkant 400m baan
Zaterdag 7:55 – 8:55 vanaf de buitenkant 400m baan
Zaterdag 08:55 – 09:55 vanaf het middenterrein (eigen sector / gedeelte)

Baanvakken

De lessen worden verzorgd op de volgende baanvakken van de 400m baan (te vinden aan de buitenkant van het ijs):

Vrijdag 17:45 – 18:45  baanvak 26 t/m 36
Vrijdag 19:00 – 20:00 baanvak 3 t/m 4
Zaterdag 7:55 – 8:55 baanvak 5 t/m 12
Zaterdag 08:55 – 09:55 baanvak 6 t/m 9

Schaatshelmen

Veiligheid staat voorop bij IJsclub Hoorn! Daarom introduceerden wij als eerste club in de regio een helmplicht voor onze jeugdige schaatsers tijdens langebaan trainingen. We zien namelijk met regelmaat tijdens de trainingen dat kinderen struikelen of onderuit gaan. Ondanks onze aandacht voor valtechniek gebeurt het incidenteel dat kinderen onzacht in aanraking komen met het harde ijs. Door de helmplicht willen wij (hersen)letsel en blessures voorkomen.

Leasebedrag

Het leasebedrag vastgesteld op jaarlijks €12,50 per seizoen

Schaatshelm kopen

Je kunt de schaatshelm ook aanschaffen. Via de ijsclub kan dat door leden voor € 51,50 (adviesprijs € 64,50).

Heb je een helm geleased of gekocht en nog niet ontvangen? Deze ligt bij de eerste les voor je klaar. Tijdens het seizoen neem je deze zelf mee naar huis en weer naar de ijsbaan.

Eigen helm

Heb je er voor gekozen voor een eigen helm? Dan is ons advies om een ISU goedgekeurde helm te nemen. Die is geschikt (veilig) bevonden voor langebaanschaatsen. Fietshelmen dus niet.

Schaatsen / handschoenen (kleding)

Handschoenen en schaatsen moet je zelf meenemen. Schaatsen zijn eventueel te huur bij de ijsbaan zelf. Let op de openingstijden!
Schaatsadvies: Wij adviseren combinoren voor de jeugd op de langebaan. Dit verhoogt het schaatsplezier.
Kledingadvies: Zorg voor minimaal 2 lagen kleding. Skikleding wordt afgeraden. Handschoenen zijn verplicht!

Vakanties

Schaatslessen zullen ook doorgaan tijdens de vakanties.
Uitval: ma 21 december
Uitval: vrijdag 24 december
Uitval: zaterdag 25 december
Uitval: vrijdag 1 januari

Parkeren

Kom je met de auto? Parkeren is gratis voor de eerste 2 uur, maar meld jouw kenteken aan bij de parkeerautomaat of parkeerapp.

Natuurijs

Wij schaatsen met onze ijsclub op de ijsbaan “De Westfries” in Hoorn. Wij hebben een samenwerking met IJsclub Schellinkhout. Daarom mag je als lid van IJsclub Hoorn gratis* schaatsen op de ijsbaan Schellinkhout. *Informatie en voorwaarden staan op de pagina Natuurijs Schellinkhout.

Gratis Proefles Jeugdschaatsen

Inschrijven Jeugdschaatsen

Inschrijven jeugdschaatsen

Vragen? Neem gerust contact met ons op