Schaatslessen in Hoorn voor kinderen

We gaan weer beginnen!!!

Uw kinderen leren schaatsen van enthousiaste ervaren schaatsers? Dat kan bij IJsclub Hoorn ‘IJsvermaak’ op ijsbaan ‘De Westfries’ en voor een betaalbare prijs.

ijsclub-hoorn-016586_38356643221_o

Jeugdschaatsen via IJsclub Hoorn IJsvermaak

Ben je al lid vraag dan hier uw abonnement aan Inschrijven lidmaatschap

De jeugdschaatslessen via IJsclub Hoorn IJsvermaak is aantrekkelijk geprijsd een seizoen lang, kleine groepen, spelenderwijs leren schaatsen en één uur lang.

De lessen worden gegeven op vrijdag avond 17:45 uur of zaterdagochtend 7.55 uur en om 8:55 voor jeugd tot en met 12 jaar en kost € 93,50. De eerste les is op 2/3 oktober De abonnementsprijs is exclusief het lidmaatschap van onze vereniging. (let op nog maar beperkte plaatsen beschikbaar dus geef uw snel op) Interesse? Ook voor ouders zijn lessen mogelijk!!!

Hiervoor ontvangt u een toegangspas op aangegeven lesuur
Diploma (Knsb) aan het einde van het seizoen
mogelijkheid deelname aan 2 sprint wedstrijden/ mini marathon
Deelname Westfrieslandtocht

Een Gratis Proefles jeugdschaatsen proberen

Vragen? Neem gerust contact met ons op Contact op nemen


Voor wie?

Het Jeugd schaatsen is bedoeld voor iedereen vanaf 5/6 jaar t/m 12 jaar, die graag wil schaatsen en -eventueel- zijn techniek wil verbeteren.
we hebben een speciale groep verlengde jeugdschaatsen (12 tot 18 jaar) op de vrijdagavond. Lees meer over verlengde jeugdschaatsen.

Waar?

Wij schaatsen met onze ijsclub op de ijsbaan “De Westfries” in Hoorn.
Indien er natuur ijs is er de mogelijheid om als lid (gratis*) op de ijsbaan Schellinkhout te schaatsen

Lees meer Natuurijs Schellinkhout

Wanneer?

Onze schaatstrainingen voor de de jeugd zijn op  vrijdag avond 17:45 uur  tot 18:45 of zaterdagochtend 7.55 tot 08:55 uur en om 8:55  tot 09:55 maandagavond  een seizoen is van eind september tot begin maart. U kunt lessen voor een heel schaats seizoen oktober tot maart of half seizoen bij ons afnemen. 
half seizoen is schaatsen eerste deel  is van oktober t/m december
half seizoen is schaatsen tweede deel is van december tot maart

Begeleiding/Training

De groepen zijn op verschillende niveaus  ingedeeld met passende en deskundige begeleiding/training onze trainers:
Anke, Cor, Harry, Rene, Thijmen, Lana, , Marian, Nienke, Wouter en zij geven met veel plezier en al jaren advies en les.

Toegang ijsbaan “Westfries”

Om de ijsbaan op te gaan heb je een schaatspas nodig. Er zijn 2 type toegangskaarten (Optisport of pasje baancomissie Hoorn)
Beide schaatspassen zijn persoonsgebonden de Optisport pas blijft jarenlang bruikbaar! (dus niet aan het einde van het seizoen weggooien! wel jaarlijks je abonnent laten toevoegen). in 2020 Ben je al langer lid: aan het begin van het seizoen wordt je pas automatisch opgewaardeerd en is gebruiksklaar bij aanvang van de eerste training. Ben je nieuw lid: de toerschaatscommissie vraagt een pas voor je aan bij de baancommissaris van de IJsbaan Hoorn. Je kan je pas bij de eerste schaatsles ophalen bij de trainer . Eenmalige kosten: €5,-. Ben je je pas verloren: dan kan je rechtstreeks bij de kassa van de ijsbaan Hoorn tegen betaling van €5,- een duplicaatpas aanvragen en verkrijgen. Vraag hiervoor wel je pasnummer van je verloren pas bij de toerschaatscomnnissie op.

Verzekering

Aan een schaatsabonnement is ook een verzekeringsbewijs gekoppeld. Deze is gekoppeld per seizoen aan de schaatsabonnement en is geregeld via de baanvereniging.

Kosten jeugdschaats lessen

Voor seizoen 2020/2021 zijn de prijzen als volgt:
Lidmaatschap: € 7,95 
Abonnement: 
Vrijdag lessen 17:45 – 18:45 – € 93,50* 
Zaterdag 1 lessen 07:55 – 08:55 – € 93,50* 
Zaterdag 2 lessen 08:55 – 09:55 – € 93,50* 
1/2 seizoen – € 65,50*

(*exclusief lidmaatschap) 
Het lidmaatschap blijft doorlopen tot je weer opzegt, opzeggen moet vóór 1 juli.

Schaatshelmen

Veiligheid staat voorop bij IJsclub Hoorn! Daarom introduceren wij als eerste club in de regio een helmplicht voor onze jeugdige schaatsers tijdens langebaan trainingen. We zien namelijk met regelmaat tijdens de trainingen dat kinderen struikelen of onderuit gaan. Ondanks onze aandacht voor valtechniek gebeurt het incidenteel dat kinderen onzacht in aanraking komen met het harde ijs. Door de helmplicht willen wij (hersen)letsel en blessures te voorkomen.

Leasebedrag 
Afhankelijk van sponsoring is het leasebedrag vooralsnog vastgesteld op jaarlijks € 12,50 per helm met een looptijd van 3 jaar. Daarna is de helm over te nemen voor € 7,95

Schaatshelm kopen
Je kunt de schaatshelm ook aanschaffen. Via de ijsclub kan dat door leden voor €49,50 (adviesprijs €54,50).

Indien je er voor kiest zelf een andere helm aan te schaffen, zorg dan dat dit een ISU goedgekeurde helm is voor langebaanschaatsen. Fietshelmen zijn dus niet geschikt.

Algemeen

Meer informatie volgt vlak voor het seizoen per mail of via website.
De algemene Ledenvergadering van de vereniging is altijd op de laatste vrijdag van september.
Houd deze website in de gaten voor meer informatie.

Met vragen of voor meer informatie, kunt u mailen met de jeugdschaatscommissie.

Inschrijven Jeugdschaatsen Inschrijven jeugdschaatsen