Toerschaatsen in Hoorn

tourschaatsen_home

Voor toerschaatsen / recreatieschaatsen in Hoorn kunt u terecht bij IJsclub Hoorn.
We geven lessen op vrijdagavond maandagavond in overleg. U kunt als u van schaatsen houd op een ontspannen manier iets bijleren of werken aan uw conditie.

Voor dat komt schaatsen nog even inschrijven Inschrijven en ben je al lid vraag dan hier gelijk je abonnement aan.

Tijdens deze trainings uren wordt er les gegeven op 4 verschillende niveaus er is dus voor ieder een passende groep om zo lekker hard of rustig op uw eigen manier te schaatsen. Onze groepen bestaan uit recreanten en wedstijdrijders die al jaren schaatsen met elkaar op de maandagavond en vrijdagavond, ook veel ouders van jeugdleden en een aantal oud wedstrijdrijders zijn op dit uur aanwezig.

Abonnementen

Voor wie?

Het toerschaatsen is bedoeld voor iedereen vanaf 12 jaar, die graag wil schaatsen en -eventueel- zijn techniek wil verbeteren. We hebben een ook groep speciaal voor onze jongeren “Tienerschaatsen” (12 tot 18 jaar) op de vrijdagavond. Lees meer over verlengde jeugdschaatsen.

Waar?

Wij schaatsen met onze ijsclub op de ijsbaan “De Westfries” in Hoorn. Indien er natuur ijs is er de mogelijheid om als lid (gratis*) op de ijsbaan Schellinkhout te schaatsen

Lees meer Natuurijs Schellinkhout

Wanneer?

Onze schaatstrainingen voor de toerrijders zijn op vrijdagavond 19:00 – 20:00 een seizoen is van oktober tot begin maart.

Begeleiding/Training

Er zijn 4 verschillende niveaus met passende en deskundige begeleiding/training onze trainers:
Frits (ijsclub ), Henry, Ed, Hans(ijsclub b), Rene, Harry en Wouter, harry. Zij geven met veel plezier en al jaren advies en les.

Toegang ijsbaan “Westfries”

Om de ijsbaan op te gaan heb je een schaatspas nodig. Er zijn 2 type toegangs kaarten (Optisport of pasje baancomissie Hoorn) Beide schaatspassen zijn persoonsgebonden de Optisport pas blijft jarenlang bruikbaar! (dus niet aan het einde van het seizoen weggooien! wel jaarlijks je abonnent laten toevoegen). in 2020 Ben je al langer lid: aan het begin van het seizoen wordt je pas aautomatisch opgewaardeerd en is gebruiksklaar bij aanvang van de eerste training. Ben je nieuw lid: de toerschaatscommissie vraagt een pas voor je aan bij de baancommissaris van de IJsbaan Hoorn. Je kan je pas bij de eerste schaatsles ophalen bij de trainer . Eenmalige kosten: €5,-. Ben je je pas verloren: dan kan je rechtstreeks bij de kassa van de Ijsbaan Hoorn tegen betaling van €5,- een duplicaatpas aanvragen en verkrijgen. Vraag hiervoor wel je pasnummer van je verloren pas bij de toerschaatscomnnissie op.

Verzekering
Aan een schaatsabonnement is ook een verzekeringsbewijs gekoppeld. Deze is gekoppeld per seizoen aan de schaatsabonnement en is geregeld via de KNSB.

Kosten toerschaatsen

Voor seizoen 2023/2024 zijn de prijzen als volgt:
Lidmaatschap: € 11,50 
Abonnement: 
Vrijdag lessen:  19:00 – 20:00 – € 121,– inclusief lidmaatschap

1/2 seizoen – nnb* vanaf december beschikbaar

(*exclusief lidmaatschap)

Algemeen

Meer informatie volgt vlak voor het seizoen per mail of via website.
De Algemene Ledenvergadering van de vereniging is altijd op de laatste vrijdag van september.
Houd deze website in de gaten voor meer informatie.

Met vragen of voor meer informatie, kunt u mailen met de toerschaats commissie.

Vragen? Neem gerust contact met ons op

Contact op nemen